Informatie per gemeente

Gemeente Beverwijk
https://www.beverwijk.nl/wmo   Op deze pagina van de gemeente treft u veel goede info aan die u op weg zal helpen. Kijkt u vooral ook op de website Beverwijkwijzer.nl waar de gemeente naar verwijst. Onder de knop Handige links op deze pagina van de gemeente vindt u ook verwijzingen naar de Sociaal Wijkteams en andere organisaties die kunnen helpen.

Gemeente Bloemendaal
https://www.bloemendaal.nl/hulp-zorg-en-inkomen/wmo-loket Voor een directe Wmo-aanvraag bij de gemeente kunt u op deze pagina terecht. Veel meer informatie over wonen, welzijn en zorg vindt u hier niet. Daarvoor kunt u beter kijken op deze pagina van Welzijn Bloemendaal:
https://www.welzijnbloemendaal.nl/diensten/

Gemeente Castricum
https://www.castricum.nl/aanvragen-en-regelen/hulp-vanuit-de-wmo/ Op deze pagina van de gemeente kunt u direct een Wmo-aanvraag doen en meer informatie vinden op welke ondersteuning u aanspraak kunt maken bij de gemeente. In de gemeente Castricum zijn ook diverse Sociaal Wijkteams actief waar u bij terecht kunt. Op de eerder genoemde pagina van de gemeente vindt u een verwijzing naar de wijkteams.

Gemeente Haarlem
https://www.haarlem.nl/wmo-zorg-en-welzijn/  Deze pagina van de gemeente Haarlem is een goed startpunt voor al uw vragen over wonen, zorg en welzijn. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met het SociaalWijkteam bij u in de buurt. Op genoemde pagina van de gemeente staat een verwijzing naar de teams en kunt u het team bij u in de buurt vinden met contactgegevens.

Gemeente Heemskerk
https://www.heemskerk.nl/ondersteuning-werk-en-inkomen/wmo-voorziening   Op deze pagina van de gemeente vindt u beknopte informatie en kunt u meteen een digitaal meldingsformulier invullen. Er wordt dan contact met u opgenomen.
Verder is er veel informatie te vinden op https://www.heemskerkwijzer.nl. Op deze site kunt u bijvoorbeeld klikken naar ‘Zorg en Ondersteuning’.

Gemeente Heemstede
https://www.heemstede.nl/hulp-zorg-en-inkomen/loket-heemstede
Hier vindt u informatie en advies voor inwoners van Heemstede en hun mantelzorgers. Op de site kunt u een formulier downloaden, invullen en verzenden, maar u kunt ook telefonisch of per mail contact opnemen met de gemeente of naar het inloopspreekuur gaan.

Gemeente Uitgeest
https://www.uitgeest.nl/aanvragen-en-regelen/hulp-vanuit-de-wmo/
Hier vindt u de eerste informatie over ondersteuning vanuit de Wmo en een doorverwijzing naar: https://www.uitgeest.nl/aanvragen-en-regelen/sociaal-team/

Verder kunt u ook veel informatie vinden op https://samenleveninuitgeest.nl/is/een-vraag-over-2/zorg-en-ondersteuning/wmo/wmo en vanuit hier doorklikken naar meer onderwerpen, waaronder Sociaal Team. Hiermee kunt u laagdrempelig contact opnemen om uw vragen te bespreken.

Gemeente Velsen
https://www.velsen.nl/producten/wet-maatschappelijke-ondersteuning-wmo
Deze site van de gemeente Velsen is de eerste plek waar u informatie kunt vinden over ondersteuning vanuit de Wmo.

Daarnaast is er de uitgebreidere site https://www.velsenwijzer.nl/is/een-vraag-over-2/zorg-en-ondersteuning/wmo/wmo waar u veel meer en specifiekere informatie kunt vinden en ook kunt doorklikken naar o.a. het Sociaal Team.

Gemeente Zandvoort
https://www.zandvoort.nl/wmo-zorg-en-welzijn/
Dit is de eerste site waar u terecht komt en waar u gemakkelijk verder informatie kunt vinden over een groot aantal onderwerpen, die te maken hebben met Wmo-ondersteuning en mantelzorg.
Informatie en contactgegevens over het Sociaal Wijkteam vindt u hier: https://www.zandvoort.nl/producten-en-diensten-op-alfabet/sociaal-wijkteam/