Positief handboek over omgaan met dementie

Handboek Dementie hoe ga je ermee om?

Met illustrerende verhalen geven de schrijvers van dit nieuwe handboek ‘Dementie hoe ga je ermee om?’ positieve perspectieven voor mantelzorgers. Voor dit boek spraken de auteurs met mantelzorgers en deskundigen over hun inzichten, vragen en ervaringen. Dat heeft geleid tot 10 thema’s verdeeld over 105 vragen, waarvan mantelzorgers zelf aangeven dat die voor hen belangrijk zijn. Daarnaast is er ruim aandacht voor de vraag hoe je als mantelzorger goed voor jezelf kunt blijven zorgen, evenwicht kunt vinden in aandacht voor jezelf en je naaste en hoe je in dit proces met je eigen emoties kunt omgaan.

Volgens de laatste cijfers van Alzheimer Nederland zijn er in Nederland 800.000 mensen die zorgen voor iemand met dementie. Mantelzorgers vragen op een breed terrein om informatie en praktische tips over situaties waarmee je in het dagelijks leven met dementie te maken krijgt. Deze tips en adviezen zijn door Ezra van Zadelhoff en Tosca Janssens met medewerking van Annemarie Schouten gebundeld in deze geheel herziene en uitgebreide druk van ‘Dementie, hoe ga je ermee om?’

Mensen met dementie kunnen nog steeds denken, voelen en communiceren en willen graag als volwaardig mens gezien en behandeld worden. Afhankelijk van de vorm en het stadium van de ziekte is er vaak nog veel mogelijk wat betreft activiteiten, interactie en in verbinding zijn met elkaar. Dit boek vertelt hoe je dat op een prettige manier kunt doen, zonder daarbij jezelf uit het oog te verliezen.

Lees meer over het handboek op de website www.dementiehoegajeermeeom.nl

 

Dit bericht is gepost in de categorie nieuws.