Bijeenkomst 3 oktober met Rode Kruis, ‘Blijf op de been’

Rode Kruis aan huis

Op 3 oktober informeerden voorlichters van het Rode Kruis ons over risico’s thuis. Een interessante en leerzame middag, waarbij ruim veertig mantelzorgers veel informatie ontvingen over het verkleinen van risico’s en wat te doen als het toch mis gaat. Lees hier het verslag van de bijeenkomst.

Rode Kruis aan Huis veiligheidscheck bij u thuis

Heeft u de voorlichting gemist van het Platform en wilt u graag advies over veiligheid thuis? Vrijwilligers van het Rode Kruis afdeling Haarlem bezoeken mensen thuis om een veiligheidscheck uit te voeren. Onder de noemer Rode Kruis aan huis is dit jaar een project gestart om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te helpen hun eigen huis veiliger te maken. Getrainde en gescreende vrijwilligers bezoeken deelnemers twee maal. Samen neemt u uw huis onder de loep en stelt mogelijke risico’s vast op het gebied van vallen, brand en inbraak. Oplossingen worden aangedragen en u bespreekt hoe de aanpassingen georganiseerd kunnen worden. U ontvangt een noodcontactenlijst (meterkastkaart) tijdens het eerste bezoek. Indien gewenst helpt de vrijwilliger u bij het invullen hiervan.
Aanmelden Rode Kruis aan Huis veiligheidscheck? Bel of mail met Rode Kruis afdeling Haarlem. Tel. 023-5411615 – socialehulp@rodekruishaarlem.nl of kijk voor meer informatie op de website van het Rode Kruis in Haarlem.

Dit bericht is gepost in de categorie nieuws.