Hoe regel ik wijkverpleging?

Misschien komt u of uw partner net uit het ziekenhuis en moet er tijdelijke zorg geregeld worden. Of ontstaat er een situatie thuis waardoor het inschakelen van verpleging nodig is. Veel mantelzorgers hebben moeite met het vinden van de juiste wegen en zorg. Waar heeft u recht op en bij wie moet u voor wat zijn? Uw huisarts kan uw vragen hierover beantwoorden en u verwijzen naar een goede thuiszorgorganisatie. Maar u mag zelf ook rechtstreeks een organisatie benaderen. Lees meer over de verschillende soorten zorg en hulp dit artikel van Plusonline.

Sociale Wijkteams Haarlem

Woont u in Haarlem en weet u niet waar u moet beginnen om hulp te organiseren? Neem dan contact op met het Sociale Wijkteam bij u in de buurt. De ‘loketten’ zijn vervangen door deze Sociale Wijkteams waar professionals werken die in dienst zijn van de gemeente. Op de website van de Sociale Wijkteams Haarlem kunt u ook eerst meer informatie lezen in de verschillende informatiegidsen.

Informatiepunt wijkgerichte zorg

Woont u in Zuid-Kennemerland, dan kunt u ook voor zorg en ondersteuning terecht bij het Informatiepunt Wijkgerichte Zorg. Het Informatiepunt Wijkgerichte Zorg is bedoeld voor ouderen en mantelzorgers woonachtig in Zuid-Kennemerland (Haarlem, IJmuiden, Velsen (onder het kanaal), Spaarndam, Driehuis, Santpoort, Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Zandvoort, Bennebroek en Heemstede). In dit samenwerkingsverband, werken 120 huisartsen, het Spaarne Gasthuis en twaalf zorginstellingen samen om goede zorg te bieden aan thuiswonende ouderen die kwetsbaar zijn door verminderde gezondheid of dementie. Kijk voor meer informatie op de website van het Informatiepunt wijkgerichte zorg.

Dit bericht is gepost in de categorie nieuws.