Voor de Stilte

Op 8 oktober is de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. In het kader hiervan organiseert het Netwerk Palliatieve Zorg een aantal activiteiten waaronder een filmavond op 5 oktober as. in de Luifel in Heemstede. De film wordt ingeleid door de filmmaker en vooraf en na afloop is er informatie over palliatieve zorg in deze regio beschikbaar

De film
‘Voor de stilte’ is een toegankelijke documentaire over mensen in hun laatste levensfase in verschillende hospices in heel Nederland. Ze delen hun persoonlijk verhaal, hoop, overtuigingen en geloof. Ieder handelt met zijn eigen angsten en zicht op de naderende dood. En daarin is het levensverhaal medebepalend. In deze laatste maanden blijkt dat het leven hen meer te bieden heeft dan zij zelf hadden verwacht, waarin we o.a. de liefde voor natuur, een crimineel verleden en een levenslang geheim ontrafelen.

Richard Dols, filmmaker van Stichting Zuyderzigt, is door de dood van een vriend geïnspireerd geraakt en wil op maatschappelijk vlak het overlijden bespreekbaar maken en het leven in een hospice tonen.

Iedereen die belangstelling heeft is welkom. Per mail naar info@wijheemstede.nl of bij de balie van de Luifel op de Herenweg 96 in Heemstede, telefoon: 023-5483828.

Open poster van de filmavond.